Hoe lang duurt het voordat honden wild worden?

Wilde honden hoeven niet noodzakelijk wild geboren te worden. Als een hond eenmaal in de steek is gelaten of op straat is losgelaten, duurt het slechts 28 dagen voordat die hond wild gedrag begint te vertonen, tenzij hij regelmatig positieve interacties met mensen heeft. De Verenigde Staten hebben een veel kleinere populatie wilde honden, maar ze bestaan wel. Deze wilde honden worden vaak in het „wild” geboren en hebben nooit menselijk contact gehad.

Wilde honden leven doorgaans niet zo lang als hun gedomesticeerde tegenhangers, maar ze leiden ook niet noodzakelijk een onvervuld leven. Dit komt omdat ze als elk ander wild wezen leven en het leven van een gedomesticeerde hond niet kennen. Ik weet dat het moeilijk is om naar een hond te kijken zoals je naar een hert, vos of zelfs een beer zou doen, maar dat is de mentaliteit van een wilde hond. Een echt wilde hond moet voorzichtig worden benaderd.

Honden die vrij rondlopen (loszittende honden) zijn meestal solitair, maar ongeveer 60% van de interacties tussen honden ontwikkelt zich tot tijdelijke groepen van twee tot vijf honden. Vervolgens lokte hij dezelfde val met aas en binnen een week kwam een groep wilde honden, waaronder vier volwassen mannetjes, in de val. Dingo's en zingende honden uit Nieuw-Guinea zijn afstammelingen van gedomesticeerde honden die ongeveer 4000—5000 jaar geleden door zeevarende mensen naar Australië en Nieuw-Guinea werden gebracht. Deze honden leven in territoriale groepen met 25—40 leden, veel groter dan de groepen die gemeld zijn voor zwerfhonden.

In ontwikkelingslanden zijn vaccinatieprogramma's echter zeldzaam en komen beten door zwerfhonden of wilde honden of wolven vaak voor. Het huisbereik van wilde honden varieert aanzienlijk in grootte en wordt waarschijnlijk beïnvloed door de beschikbaarheid van voedsel. Zwerfhonden in een stad in West-Bengalen, India, vormden kleine groepen en verdedigden gebieden net als de Italiaanse honden. Kom later op de avond of de volgende ochtend terug en hopelijk heeft uw hond zijn spullen gevonden en is hij in de buurt.

Als uw hond nog niet in de overlevingsmodus is gegaan, kan hij anderen benaderen en met plezier gevangen worden genomen en naar huis worden teruggebracht. Stel dat je buurvrouw belt en zegt dat je hond net is gezien bij de boomgrens aan de rand van haar eigendom. Sommige honden waren matig in hun gedrag en konden niet uitsluitend op basis van hun reactie op mensen als wild of gedomesticeerd worden geclassificeerd. Ze kunnen overal voorkomen waar mensen aanwezig zijn en waar honden vrij rondlopen of waar mensen ongewenste honden in de steek laten.

Op basis van deze observaties beschreven onderzoekers sociale relaties tussen zwerfhonden als kortstondig en waarbij weinig of geen samenwerking vereist is. Dus als we zijn naam niet kunnen noemen en we kunnen zijn favoriete speeltje niet gebruiken om hem naar buiten te lokken, vertrouwt hij ons niet om hem eten aan te bieden, wat doen we dan als onze hond verdwaald is? Allereerst, als je ontdekt dat je hond vermist is, ga hem dan meteen op zoek. De doeltreffendheid van alle populatiebeheersingsmaatregelen zal afhangen van een grondig inzicht in de lokale omstandigheden met betrekking tot de ecologie van honden en de sociaal-culturele houding van de mens ten opzichte van honden en het houden van honden.

Leave a Comment

All fileds with * are required