Hoe overleven zwerfdieren?

Grote hoeveelheden blootgesteld afval zijn een overvloedige bron van voedsel, waardoor zwerfdieren op straat kunnen overleven. Zonder deze voedselbron zouden zwerfdieren het veel moeilijker hebben om in hun levensonderhoud te voorzien. Als er een sneeuwstorm wordt voorspeld die u in uw huis kan vangen, zorg er dan voor dat katten uit de gemeenschap voldoende voedsel en water hebben om langer dan een dag mee te gaan. Als je weer op pad kunt, neem dan de tijd om sneeuw te verwijderen uit gebieden waar katten vaak komen, vooral rond de opvangcentra en voerstations voor katten.

Zwerfkatten die niet bang zijn voor mensen, zijn over het algemeen veel zichtbaarder en mondiger dan wilde katten. Sommige zwerfdieren zoeken gezelschap en onderdak in een kolonie, maar velen zullen naar mensen kijken om voor hen te zorgen. Om te eten jagen deze buitenkatten op klein wild, plukken ze afval, plunderen ze hondenvoer en bedelen ze bij mensen. Het kunnen huisdieren zijn waarvan de baasjes ze buiten hebben gelaten, of het kunnen gemeenschapskatten zijn, een groep met wilde dieren (die bang zijn voor mensen) en zwerfdieren (die verdwaald of verlaten zijn).

Hoe vindingrijk deze buitenkatten ook zijn, ze hebben hulp nodig om de winter te overleven. Zwerfdieren voorzien van vers, schoon voedsel en water kan hen helpen de kou te overleven, omdat ze minder energie nodig hebben om hun eten klaar te maken. Drie groepen katten vormen de gemeenschap van buitenkatten: wilde katten die echt wilde zijn, zwerfkatten die ooit bij mensen woonden maar nu alleen zijn, en katten van wie de mensen hen toestaan rond te dwalen. Als u in staat bent om op lange termijn voor een dier te zorgen en u zich daar veilig bij voelt (en als het dier zich veilig voelt om naar u toe te komen), dan kunt u overwegen om het zwerfdier mee naar huis te nemen.

Het feit dat het dierenasiel op de hoogte is van een zwerfhond of kat, wil nog niet zeggen dat ze het dier meteen kunnen ophalen. Ja, hun verdikte winterjassen helpen wilde en zwerfkatten om de winterkou te doorstaan, maar ze hebben nog steeds warme, droge, goed geïsoleerde en geschikte schuilplaatsen nodig.

Leave a Comment

All fileds with * are required