Hoe weet je of een hond een zwerfhond is of niet?

Een zwerfhond is vaak verlegen en afstandelijk. Ze zullen proberen afstand van je te houden, vooral als je ze probeert te benaderen. Ze komen niet in je buurt, zelfs niet als je ze probeert over te halen. Als je het dier kunt vervoeren, breng het dan naar het dichtstbijzijnde dierenasiel.

Als u van plan bent het dier te houden in het geval er geen eigenaar wordt gevonden, moet u de dierenbescherming laten weten dat u het dier heeft of dat u het voor behandeling naar een dierenziekenhuis hebt gebracht. U kunt meestal een gratis gevonden advertentie plaatsen in uw plaatselijke krant of op sites zoals Craigslist. Bewaar eventuele identificatiegegevens, zoals halsband of labels. Hoe herken je een hond die agressief gedrag vertoont? Tekenen van agressie zijn onder meer snauwen, grommen, knappen, knijpen, bijten en longeren.

Dit is niet noodzakelijk abnormaal gedrag, aangezien agressie een overlevingsinstinct is. Wanneer u met zwerfhonden te maken heeft, moet u er rekening mee houden dat u te maken heeft met een hond die angstig en onvoorspelbaar kan zijn. Leg het voorzichtig vast en houd het vast. Als je een verdwaalde kat of hond ziet, probeer het dier dan te vangen en in bedwang te houden als de omstandigheden dit toelaten.

Ga altijd langzaam en voorzichtig naar zwerfdieren en spreek met een kalme, zachte stem. Je kunt ook voedsel gebruiken om een bang dier naar je toe te lokken. Probeer het dier niet bang te maken of achterna te zitten in het verkeer, want dan kan het dier soms het verkeer in rennen en gewond raken. Idealiter zouden honden aangelijnd moeten worden of in een omheinde tuin moeten worden opgeborgen.

Een riem of een stuk touw kan in geval van nood als slipkabel worden gebruikt, maar houd er rekening mee dat deze items niet geschikt zijn als routinematig middel om een hond onder controle te houden. De meeste katten houden er niet van om langere tijd vastgehouden te worden, dus zwerfkatten kun je het beste opsluiten in een kattendraagtas, een veilige box (met luchtgaten), een kleine kamer in je huis of tijdelijk in je auto (zolang de auto goed geventileerd is en niet te heet is). Als dat veilig en gemakkelijk is, kunt u de hond eerst naar huis brengen, maar u moet dan onmiddellijk de autoriteiten bellen. Barmhartige Samaritanen die nog nooit een dierbaar gezelschapsdier hebben verloren, kunnen tot de conclusie komen dat de eigenaar van de gevonden hond of kat hen hardnekkig in de steek heeft gelaten of op zijn minst heeft nagelaten ze thuis veilig opgesloten te houden.

Ik heb met bramen bedekte, duidelijk verdwaalde jachthonden gevangen; honden van wie de verwondingen erop wezen dat ze uit de achterkant van een vrachtwagen waren gevallen; evenals enkele donzige kleine ontsnappingen die eruit zagen alsof ze gewoon uit waren op avontuur. Het lijkt er zeker op dat de mensen die altijd halsbanden en labels op hun honden hebben, ook degenen zijn die erin slagen ze veilig in bedwang te houden - maar ongelukken kunnen elke eigenaar overkomen. Als hij geen microchip heeft en je wilt hem niet in het asiel achterlaten, moet je in ieder geval een rapport over „gevonden honden” indienen bij het asiel. Het geven van een verdwaalde hond aan een plaatselijke hondendirecteur is daarom verplicht, omdat zij vermiste honden beter kunnen matchen met gevonden honden.

Bel dierenbescherming alleen als je geen reddingsactie kunt vinden die kan helpen, en je kunt de hond niet veilig alleen met je mee laten gaan. Dierenbestrijding zou eigenlijk alleen in noodsituaties of als laatste redmiddel moeten worden ingeschakeld, omdat ze met opvangcentra werken en de zwerfhond daarheen brengen. Ze kunnen de eigenaar adviseren over de verantwoordelijkheden van hondenbezit en hen adviseren hoe ze ervoor kunnen zorgen dat dit niet opnieuw gebeurt. Dit lijkt me een vanzelfsprekendheid, maar het kwam pas onlangs bij me op dat mijn 14- of 15-jarige kat, een verdwaalde kat die door een vriend werd gevonden en me 12 jaar geleden werd gegeven, nooit werd gescand.

Sommige honden kunnen normale socialisatievaardigheden hebben of gedragsproblemen hebben zoals agressie of verschillende angsten. Als hij dat doet, moet het personeel u kunnen helpen de contactgegevens van de eigenaar van de hond op te sporen. Je moet ook al je familieleden beschermen tegen aanvallen door de verdwaalde, totdat je zeker weet dat er geen aanval komt. U moet de normale procedure voor de eigendomsoverdracht doorlopen (ervan uitgaande dat de hond geen eigenaar heeft).

Leave a Comment

All fileds with * are required