Hoe zijn zwerfhonden gevaarlijk?

Hoewel alle warmbloedige dieren hondsdolheid kunnen krijgen en overdragen, zijn honden de meest voorkomende drager. India heeft het hoogste aantal sterfgevallen door rabiës bij mensen ter wereld (geschat op 35.000 per jaar). Zwerfhonden zijn niet alleen gevaarlijk vanwege hun tanden, maar ook omdat ze teken en andere parasieten helpen gedijen. Maar voorstanders van dierenwelzijn wijzen euthanasie vurig af, en sommigen waarschuwen dat het verminderen van de zwerfpopulatie zonder niets te doen aan de enorme hopen afval van het land gevaarlijk kan zijn omdat ratten kunnen gedijen in plaats van honden.

Elk dier (of zelfs mensen trouwens) wordt „gevaarlijk” gemaakt door hun omstandigheden. Geen enkele hond wil je achtervolgen of bijten omdat hij dat kan. Dit zijn reacties die worden veroorzaakt door de ervaringen die ze in hun leven hebben meegemaakt en hoe anderen om hen heen ermee hebben omgegaan. Als je ze vriendelijk behandelt en hun ruimte respecteert, zullen ze hetzelfde voor jou doen.

Ontdek of je ooit een zwerfhond moet voeren, hoe je een zwerfhond kunt vangen en zelfs hoe je een zwerfhond kunt adopteren. Volgens de enquête ziet slechts 34,3% van de Turkse bevolking zwerfdieren als een bedreiging, terwijl 45,1% ze niet gevaarlijk vindt. Als ze agressief zijn, zullen ze je achtervolgen als je rent, want hardlopen is een teken voor een hond dat het instinct opwekt om te jagen. Sommige van deze wilde honden verhuizen naar nabijgelegen stedelijke gebieden en zullen hun eigen groepen samenstellen, wat bijdraagt aan de groeiende populatie zwerfhonden in steden.

Ik ben omringd door grote groepen, boze jonge mannen, die zeggen dat je de honden hier niet kunt vrijlaten, ook al zijn ze daar twee dagen eerder vandaan gepakt. Je weet pas wat voor soort hond je gaat begroeten als je naar een hond toe loopt als je recht op de hond zit. In Mumbai, waar vorig jaar meer dan 80.000 mensen meldden gebeten te zijn, is de regering van plan een telling van de zwerfdieren te houden door motorfietsen te gebruiken om honden te achtervolgen en hun vacht met inkt te besproeien. Tijdens het verkennen kan uw hond ziektedragende stoffen tegenkomen uit uitwerpselen van dieren, dode dieren in het wild en zelfs andere levende dieren.

Zwerfdieren die gedwongen worden van de straat hun thuis te maken, hebben moeite om voedsel en water te vinden en worden soms zelfs geconfronteerd met gevaarlijke situaties als gevolg van verkeer en drukte. Hoe graag uw hond ook wil rennen, u bewijst de hond en uw gemeenschap een slechte dienst, maar staat dit toe. De oplossing is volgens degenen die tegen opvangcentra zijn, effectieve sterilisatie en het teruglaten van de zwerfdieren naar hun leefomgeving. Of erger nog, een zwerfhond ontdekt misschien iets om te consumeren, wat hem ziek kan maken, en het zal onder een structuur sterven en een vreselijke rottende geur veroorzaken.

Hoewel dit kan werken met een hond die bij zijn of haar baasje is en goed gesocialiseerd is, kan het erg gevaarlijk zijn om een zwerfhond zonder zijn baasje tegen te komen. Hoewel die relatie in de ontwikkelde wereld grotendeels is verdwenen, blijft ze de dominante in India, waar zwerfdieren overleven op de alomtegenwoordige hopen afval. Het bestrijden van hondsdolheid op het subcontinent is inderdaad een uitdaging omdat de relaties die Indiase honden onderhouden met mensen oud zijn.

Leave a Comment

All fileds with * are required