Op wie zijn de personages van Bungou stray Dogs gebaseerd?

Het personage van de serie is gebaseerd op een van de meest bekende Japanse schrijvers, Osamu Dazai. Van kinds af aan had Osamu een grote interesse in schrijven en cultuur in het algemeen. Hij was een grote fan van Akutagawa Ryūnosuke (grappig omdat het in de serie het tegenovergestelde is) en Ōgai Mori. Toen fans eenmaal beseften dat de personages naar auteurs waren vernoemd, werden ze snel geïnspireerd om hun verschillende werken te bekijken.

Bungou Stray Dogs draait om een man genaamd Nakajima Atsushi, die het vermogen heeft om in een gigantische tijger te veranderen. Zijn kracht is echter gebaseerd op het verhaal No Longer Human (Ningen Shikkaku), verteld door middel van een verzameling notitieboekjes. Akiko Yosano was een echte feministe tijdens een tumultueus tijdperk in Japan, en haar fictieve tegenhanger past perfect bij haar personage. In de show lijkt het personageontwerp van Rampo een van zijn beroemdste personages op te roepen, de jongensdetective Kobayashi, die voor het eerst opkwam in 1930.

Maar waarom is het zo belangrijk dat „Bungo Stray Dogs” zijn fans inspireert om de referenties van de auteurs en werken te lezen? Ik heb altijd geloofd dat het consumeren van media uit verschillende delen van de wereld je kan helpen begrijpen hoe dingen op andere plekken werken. De zachtaardige, ietwat schreeuwende en soms hongerige Atsushi Nakajima en zijn overtuigingen zijn terug te zien in het leven van de man op wie hij was gebaseerd. In Bungo Stray Dogs staat Dazai's vaardigheid bekend als No Longer Human (Ningen Shikkaku), wat elke vaardigheid waarmee het in contact komt teniet doet. Het personage van Dazai in Bungo Stray Dogs is misschien minder gebaseerd op de man zelf, maar op het personage Yozo.

Het eerste personage dat in Bungo Stray Dogs wordt geïntroduceerd, is Atsushi Nakajima, een 18-jarige die vanwege zijn leeftijd ongelukkig genoeg was om uit het weeshuis te worden gezet waar hij woonde, in een tijd waarin mensen beweerden te zijn aangevallen door een tijger die's nachts door de straten zwerft. De personages lijken op elkaar, dankzij het feit dat de echte versie en de fictieve tegenhanger getrouwd waren met een vrouw genaamd Zelda.

Leave a Comment

All fileds with * are required