Dierenbescherming Curaçao en Rossana Kluivert bundelen hun krachten tegen het hondenleed op Curaçao

 

Samen sterk: vanaf vandaag bundelen Dierenbescherming Curaçao en de stichting van Rossana Kluivert hun krachten tegen het hondenleed op Curaçao.

Na een grondige opknapbeurt van de huidige centrum van de dierenbescherming en het uitbreiden van de sterilisatie ruimtes gaan ze zich richten op het regelen van sterilisatie en castratie door dierenartsen op het eiland. Daarnaast gaan ze samen zorgen voor voedsel, benodigdheden, begeleiding en advies. Het grote doel is dat er minder honden in slechte omstandigheden worden geboren en dat meer honden een goed en gezond leven krijgen.

 

Rossana Kluivert: 'Ik ben verschrikkelijk blij met deze samenwerking. Mijn missie is het hondenleed op het eiland structureel aan te pakken. Door deze intensieve samenwerking kunnen dierenartsen castraties, sterilisaties en andere medische behandelingen uitvoeren in professioneel uitgeruste behandelkamers. We gebruiken het door ons ingezamelde geld om de faciliteiten van de Dierenbescherming op te knappen, zodat we zoveel mogelijk honden kunnen helpen. Met de donaties zorgen we dat dierenartsen de behandelingen in ons gezamenlijke centrum kunnen uitvoeren. Dit is de enige manier waarop we het enorme hondenleed écht kunnen aanpakken en ik ben dus ongelofelijk trots op ons team dat we dit voor elkaar hebben gekregen'.

 

Gregory Berry, Stichting Dierenbescherming Curaçao: 'Onze samenwerking lag voor de hand. Niet alleen hebben beide organisaties hetzelfde oogmerk voor ogen, maar ook vullen ze elkaar aan bij het bereiken van dit doel: waar de gezaghebbende Dierenbescherming het dierenasiel beheert en als eerste aanspreekpunt voor dieren in nood fungeert, beschikt KDRF over een internationaal netwerk van donateurs, dat de nodige investeringen bij de Dierenbescherming mogelijk maakt. Zo heeft KDRF al jarenlang een uitstekende samenwerking met de Nederlandse Stichting Dierenlot, die alle donaties voor KDRF administreert en verantwoordt'.

 

De eerste werkzaamheden zullen zijn het optimaliseren van de huidige kliniek van de Dierenbescherming onder meer door het uitbreiden van de sterilisatieruimtes. Zodra deze basisaanpassingen zijn afgerond, worden de frequentie van de grootschalige sterilisaties en castraties acties verder opgevoerd.

 

Ook zullen de stichtingen in de toekomst samen gaan zorgen voor de optimalisering en uitbreiding van de andere faciliteiten en benodigdheden om de andere werkzaamheden zoals onder meer de klachteninspectie, opvang en ter adoptiestelling efficiënter uit te kunnen voeren. Op termijn moeten al deze activiteiten ertoe leiden dat er minder honden in slechte omstandigheden worden geboren en dat meer honden een goed en gezond leven krijgen.

 

Om onze gezamenlijke doelen voor dit centrum te behalen zullen we al onze activiteiten gaan voeren onder de naam Kluivert Dog Rescue Foundation.

 

Naast het aangaan van een samenwerking met de Dierenbescherming en de naamsverandering heeft de stichting haar bestuur de laatste maanden ook uitgebreid. Naast voorzitter Maarten Jan Reijnders - in Nederland bekend als oprichter en grootaandeelhouder van eHealth Ventures Group - is mede-eigenaar van de Trustmoore groep Roland Beunis als penningmeester tot het bestuur toegetreden. Ervaren dierenarts Bob Carrière, Practice Manager van 40 Carrière Sterklinieken in Nederland, bekleedt de functie van secretaris; met zijn komst is de KDRF een flinke dosis medische kennis en ervaring rijker. Oprichter en naamgever van de stichting Rossana Kluivert is algemeen bestuurslid.

SPONSOREN

Wulterkens customized wear logo Kluivert
Dierenlot

BANKREKENINGNUMMER DIERENLOT

NL89INGB0006878725 t.n.v Stichting Dierenlot

t.b.v 'Kluivert Dog Rescue Center'

BANKREKENINGNUMMER BANCO DI CARIBE CURACAO

328865.01 t.n.v. KLUIVERT DOG RESCUE

Blue Bay Resort BR-31, Willemstad Curacao

©2018 by Kluivert Dog Rescue Center - all rights reserved