Waarom worden zwerfhonden agressief?

Honden die uit hun huis zijn ontsnapt, kunnen snel agressief worden vanwege de schok van het feit dat ze zich in een onbekende, enge omgeving bevinden. Straatgewijze zwerfdieren kunnen agressie vertonen jegens andere honden, die zij zien als concurrenten voor voedsel en territorium, maar mensen simpelweg vermijden. Een andere reden waarom een zwerfdier plotseling agressief kan worden, is dat hij de ziekte van Lyme heeft opgelopen. Deze door teken overgedragen ziekte heeft veel symptomen zoals koorts, ontsteking, kreupelheid, enz.

Studies hebben zelfs aangetoond dat sommige honden door deze aandoening ook plotselinge agressie zullen vertonen. De troep zwerfhonden wennen aan het eten van vleesafval en aan kleine dieren die ze opjagen. Zodra honden rauw vlees gaan eten, worden ze wilder. Als dit eenmaal een gewoonte wordt, zal het heel moeilijk zijn om het te veranderen, zegt Dr.

Shibu Simon. Voor veel honden zijn territoriale vertoningen een normaal onderdeel van hun gedragsrepertoire. Hoewel elke hond territoriale reacties kan vertonen, zijn bepaalde hondenrassen gefokt om waakzaam en waakzaam gedrag te vertonen. Zonder passend toezicht, interactie met de eigenaar en training van passende reacties, kunnen deze honden deelnemen aan territoriale vertoningen die in intensiteit variëren, van mild blaffen tot intense vertoningen, waaronder grommen, snauwen, longeren, suïctie en zelfs bijten van een persoon of dier dat de grondgebied.

De kans en de toegang van het milieu tot de stimulus zullen van invloed zijn op de vraag of het gedrag. Zonder de juiste begeleiding en training van de eigenaar kunnen dit gedrag buitensporig worden. Honden die vastgebonden zijn, kunnen extreem territoriaal gedrag en agressieve reacties vertonen. Honden die de hele dag buiten worden gelaten zonder toezicht van de eigenaar lopen ook het risico escalerende territoriale reacties te ontwikkelen.

Veel honden die territoriale reacties vertonen, zijn vaak angstig en angstig en willen gewoon dat de indringer weggaat. Vrijlopende honden (los maar bezeten) zijn meestal solitair, maar ongeveer 60% van hun interacties met honden ontwikkelt zich tot tijdelijke groepen van twee tot vijf honden, 41.125.183.278 Terwijl zwerfhonden op hun hoede zijn en de neiging hebben zich terug te trekken van mensen, hebben vrij rondlopende honden meer kans om agressie te vertonen of naar mensen te blaffen, 278 As maar liefst 60% van deze vrij rondlopende honden draagt halsbanden, 278 zwerfhonden hebben grotere vluchtafstanden dan vrij rondlopende honden. Als omgeleid gedrag een onderdeel is van het aanvankelijke probleem, kan het nodig zijn om honden van elkaar te scheiden om gevechten en letsel te voorkomen als de probleemhond de stimulus tegenkomt. Personen die gebeten zijn door wilde carnivoren en vleermuizen en door honden of katten waarvan bekend is of vermoed wordt dat ze rabiës zijn, onmiddellijk worden toegediend en immunisatie wordt gestart.

In plaats van dit te gebruiken als een kans om honden naar opvangcentra te verplaatsen en het aantal voedselbronnen in het milieu te verminderen, werden organisaties en individuen aangespoord om de honden te voeren. De effectiviteit van alle populatiebeheersingsmaatregelen zal afhangen van een grondig begrip van de lokale omstandigheden met betrekking tot hondenecologie en de sociaal-culturele houding van de mens ten opzichte van honden en het houden van honden. Veel zwerfhonden kunnen bang zijn voor anderen, wat snel kan escaleren tot agressie, dus weten hoe je de vreemdeling kunt kalmeren, kan helpen om een bedreigende situatie onschadelijk te maken. De agressieve ontmoeting is gevaarlijk en verrast mensen waardoor de hond onvoorspelbaar en onhandelbaar lijkt.

Veel honden zetten hun agressie voort zodra de persoon het territorium of huis is binnengekomen, wat kan leiden tot bijten en ernstig letsel. Maar het is bijna 20 jaar geleden dat het ABC-programma in steden in het hele land zou zijn uitgerold, en toch is de scene op straat nauwelijks veranderd met betrekking tot honden. In dit interval waarin de hond stil is, moet u het stille gedrag versterken met een favoriete traktatie of speeltje. Zoals eerder vermeld, speuren veel honden naar de rand van de menselijke samenleving, en deze honden hebben minstens evenveel interactie met andere honden als met mensen.

Toch neemt de huiseigenaar die deze honden voedt geen verantwoordelijkheid als iemand's nachts wordt achtervolgd of aangevallen. Wanneer bewoners klagen tegen personen die honden voeren, wordt er vaak een tegenklacht ingediend over intimidatie en fysiek geweld die wordt opgedrongen tegen de ongelukkige slachtoffers van hondenaanvallen (bijvoorbeeld uit Pune, waar een bevestigde hondsdolle hond zeven bewoners beet). Als je een zwerfhond hebt aangenomen of een hond bent tegengekomen die plotseling agressief is geworden, doe dan wat je kunt om veilig te blijven en bel de juiste autoriteiten. .

Leave a Comment

All fileds with * are required