Waarom zijn zwerfhonden gevaarlijk?

Zwerfdieren kunnen zowel hongersnood als verwondingen of de dood oplopen als gevolg van ontmoetingen met dieren, mensen of verkeer. Mensen die in die wijken wonen, worden ook vaker blootgesteld aan ontmoetingen met honden, wat kan leiden tot meer hondenbeten of -aanvallen. Rabiës is een dodelijke ziekte die op mensen kan worden overgedragen. Hoewel alle warmbloedige dieren hondsdolheid kunnen krijgen en overdragen, zijn honden de meest voorkomende drager.

India heeft het hoogste aantal sterfgevallen door rabiës bij mensen ter wereld (geschat op 35.000 per jaar). Elk dier (of zelfs mensen trouwens) wordt „gevaarlijk” gemaakt door hun omstandigheden. Geen enkele hond wil je achtervolgen of bijten omdat hij dat kan. Dit zijn reacties die worden veroorzaakt door de ervaringen die ze in hun leven hebben meegemaakt en hoe anderen om hen heen ermee hebben omgegaan.

Als je ze vriendelijk behandelt en hun ruimte respecteert, zullen ze hetzelfde voor jou doen. Wanneer je geconfronteerd wordt met een hond die agressief gedrag vertoont, is het noodzakelijk om er niet achteraan te gaan en hem niet nog meer bang te maken, zei hij. Met het argument dat niet kan worden verwacht dat honden, roofdieren die in groepen jagen, „vreedzaam naast mensen zullen bestaan, zei de manager van het account: „Het hele idee om de aanwezigheid van zwerfhonden op straat te tolereren is absurd. Als je eenmaal veilig bent en je gezin veilig is, bel dan je plaatselijke dierenbescherming om te komen en voor de verdwaalde dieren te zorgen.

Blaffen en huilen — een begeleiding bij hondengevechten die steevast plaatsvinden tijdens de paring. Loop langzaam en voorzichtig weg, zonder de hond de rug toe te keren, en ren niet, zelfs niet als je denkt dat je ver genoeg van de hond verwijderd bent om dat te doen. Elke zwerfhond is niet vriendelijk voor mensen en het is mogelijk dat iemand gebeten wordt door een ongecontroleerde zwerfhond. De pariahond van India, het dominante straatras, is waarschijnlijk een afstammeling van een vroege Chinese immigrant, zei Peter Savolainen, hoogleraar evolutionaire genetica aan het Royal Institute of Technology in Stockholm.

Het account stelt dat castratie niet als een geldige oplossing wordt geaccepteerd en dat de honden die na sterilisatie worden vrijgelaten, ook mensen aanvallen en ongelukken veroorzaken. De nieuwe verordening maakt deel uit van een bredere dierenrechtenwet die vorig jaar is geïmplementeerd en legt ook boetes op voor degenen die de honden in de steek laten in plaats van ze aan opvangcentra over te dragen. Als je heel stil staat met je handen naar beneden als een zwerfhond naar je toe komt, zal de hond waarschijnlijk aan je handen ruiken. Vele decennia geleden werd het als de norm beschouwd om honden vrij rond te laten lopen, vooral op het platteland.

Honger is geen motivatie voor deze aanvallen, aangezien de meeste zwerfhonden in steden zelden honger hebben, en toch gedragen ze zich nog steeds agressief, voegde de manager eraan toe. Maar de verantwoordelijkheid van zwerfdieren ligt bij de gemeente, wat voor wrijving zorgt tussen de openbare en privéklinieken, zei Durukan. Recente aanvallen van honden op kinderen in Gaziantep, Isparta en Konya hebben geleid tot verwondingen en zelfs sterfgevallen als gevolg van het feit dat kinderen werden gebeten of ongelukken kregen terwijl ze probeerden te ontsnappen aan de honden. Dus de volgende keer dat je een straathond in je gemeenschap ziet, kun je hem al deze essentiële benodigdheden geven om hun leven een beetje beter, comfortabeler en veiliger te maken.

Met spitse oren, een wigvormige kop en een staart die over zijn rug krult, lijkt de paria qua uiterlijk op andere prehistorische honden zoals de Australische dingo.

Leave a Comment

All fileds with * are required