Wat betekent het als een hond een zwerfhond is?

Een hond is een verdwaalde hond als hij geen baasje heeft en zich op een openbare plaats bevindt (of op een privéplek waar hij niet is toegestaan). Ontdek wat je moet doen als je een verdwaalde hond vindt, wat er gebeurt als er een wordt gevangen en wat je moet doen als je hond vermist wordt. Een wild dier is een dier dat ongetemd of wild is. Zie een wilde hond als een hond die in het wild is geboren, zoals een wolf of een beer.

Wilde honden hebben nog nooit contact gehad met mensen, of als ze dat wel hebben gedaan, hebben ze geleerd dat mensen slechts een deel van hun omgeving zijn. Ze zijn niet afhankelijk van mensen en hebben ze ook niet nodig, omdat ze hebben geleerd om zelfvoorzienend te worden en zich aan te passen aan onze wereld, zoals andere wilde dieren. Zelfs als mensen voor hun voedselbron zorgen, maken ze daar geen verband mee omdat ze iemands veranda, tuin, een kom met voedsel of vuilnisbak zien als gewoon een ander deel van hun omgeving. Kijk de hond niet recht tegen elkaar aan, dat ziet het misschien als een uitdaging, maar ga liever opzij zitten zodat je er niet oog in oog mee staat.

Barmhartige Samaritanen die nog nooit een dierbaar gezelschapsdier hebben verloren, kunnen tot de conclusie komen dat de eigenaar van de gevonden hond of kat hen hardnekkig in de steek heeft gelaten of op zijn minst heeft nagelaten ze thuis veilig opgesloten te houden. Ik weet dat het moeilijk is om naar een hond te kijken zoals je naar een hert, vos of zelfs een beer zou doen, maar dat is de mentaliteit van een wilde hond. Het kan mogelijk zijn om de hond te kopen als de eigenaar niet is opgespoord of de hond niet binnen vijf dagen opeist. Sommige dierenliefhebbers aarzelen misschien om een zwerfhond mee te nemen naar een opvangcentrum vanwege de mogelijkheid dat hij wordt neergezet.

In de meeste gevallen is het geen goed idee om ergens heen te rijden met een vreemde hond zonder beperkingen in uw auto; ze kunnen hectisch of agressief worden. Volgens Lauren Nucera, een pleitbezorger en redder voor huisdieren voor Chester County Dog Tails in Pennsylvania, zijn er veel stappen die je kunt nemen om het vertrouwen van een verdwaalde hond te winnen. U kunt bijvoorbeeld een zwaargewonde zwerfhond meenemen naar de dierenbescherming en erachter komen dat het agentschap geen dure operaties kan uitvoeren om de verwondingen van de hond te behandelen. Losse honden die gezond lijken en bereidwillig hun hulpverleners benaderen, kunnen worden aangelijnd en naar een veilige locatie worden gebracht, maar als het benaderen van de hond u in gevaar kan brengen, kunt u het beste uw plaatselijke dierenbestrijdingsbureau bellen.

Zowel zwerfhonden als wilde honden vinden bepaalde gedragingen in het begin bedreigend totdat je de juiste relatie met hen hebt opgebouwd. Als uw hond verdwaalt en in beslag wordt genomen door een hondendirecteur van de gemeente, kunt u een waarschuwing, een waarschuwing of een vaste boete krijgen. Als u uw hond niet binnen vijf dagen heeft opgeëist, of als u niet kunt worden geïdentificeerd of gevonden, kan uw hond worden neergezet of verkocht.

Leave a Comment

All fileds with * are required