Welk land heeft de meeste zwerfhonden?

Rusland heeft een bloeiende populatie zwerfhonden en een grote populatie van gezelschapshonden. De populatie van deze dieren is ongeveer 15 miljoen in het land. Onderzoekers geloven dat de zwerfdieren van Rusland afstammelingen zijn van oude Russische roedels, waarvan de bevolking tijdens de Sovjetperiode onder strikte controle werd gehouden. Bont van deze honden werd gebruikt om petten te maken en veel zwerfdieren werden onderworpen aan wetenschappelijke experimenten.

Belka en Strelka zijn de twee beroemde Russische zwerfhonden die in de buurt van het Space Medicine Institute in Moskou woonden voordat ze in een baan om de ruimte werden gelanceerd. In de jaren negentig, toen de Russische economie verbeterde met inkomende olie-inkomsten, nam de rijkdom en, op zijn beurt, voedselverspilling in de straten van Rusland toe, wat de vermenigvuldiging van een grote verdwaalde bevolking ondersteunde. De bekendste zwerfhonden van Rusland zijn de 'metrohonden' van Moskou. Deze honden beheersen de kunst van het rijden op roltrappen en metrotreinen en worden vaak samen met de menselijke pendelaars in de metro aangetroffen, waarbij goedhartige passagiers en metropersoneel soms hun gedrag aanmoedigen.

Nederland heeft een dierenwelzijnsprogramma geïmplementeerd waardoor het het eerste land is geworden met een nulpopulatie zwerfhonden. straathonden kunnen zwerfraszuivere rassen zijn, echte honden van gemengd ras of ongefokte landrassen zoals de Indiase pariahond. Naast huisdieren wordt de zwerfhondenpopulatie ook vaak aangemoedigd door de liefdadigheidsactiviteiten van die goedhartige Samaritanen die voor deze dieren zorgen en ervoor zorgen dat ze goed gevoed worden. Een 52-jarige vrouw uit Zuid-Dallas, Texas, werd in mei van dit jaar doodverscheurd door een groep zwerfhonden en kreeg meer dan 100 beten in haar lichaam.

Nederland heeft de trotse, nieuwe titel om het eerste land ter wereld te zijn dat geen zwerfhonden heeft. Een zwerfhond eet bijna alles wat een mens als eetbaar zou kunnen classificeren, inclusief groenten, snoep, fruit of fastfood. Hoewel zwerfgevallen van wreedheid tegen deze honden op landelijk niveau voorkomen, heeft de bevolking van het land over het algemeen geleerd om met deze honden te leven, en velen voeren en verzorgen deze honden zelfs op straat. Een hond kan een verdwaalde hond worden als hij aan de menselijke controle ontsnapt, door verlatenheid of door geboren te worden bij een verdwaalde moeder.

Zwerfhonden vertonen ook onvoorspelbaar gedrag, dus het is belangrijk om ze voorzichtig en met mededogen te benaderen. Argentijnen hebben in de loop der jaren veel zwerfhonden geadopteerd en ongeveer 16% van de hondenbezitters heeft momenteel zwerfhonden. Dit is een landelijk programma dat door de overheid wordt gefinancierd en dat zorgt voor castratoren, sterilisaties en vaccins voor zwerfdieren. Hoewel honden in bepaalde landen geliefd zijn als menselijke familieleden, worden zwerfhonden in sommige andere landen beschouwd als een maatschappelijke paria en een risico voor de menselijke gezondheid, het welzijn en de fysieke veiligheid.

Momenteel telt de Filippijnen ongeveer 11,6 miljoen honden en in het hele land worden inspanningen geleverd om de situatie van zwerfhonden op een menselijkere manier op te lossen dan door massaal te doden. Het is deze algemene overtuiging die het aantal meer dan 600 miljoen zwerfhonden wereldwijd zo verrassend maakt.

Leave a Comment

All fileds with * are required