Welk land heeft zwerfhonden?

India heeft meer dan 30 miljoen zwerfhonden en jaarlijks sterven er meer dan 20.000 mensen aan hondsdolheid. Rusland heeft een bloeiende populatie zwerfhonden en een grote populatie honden als huisdier. De populatie van deze dieren is ongeveer 15 miljoen in het land. Onderzoekers geloven dat de zwerfdieren van Rusland afstammelingen zijn van oude Russische roedels, waarvan de bevolking tijdens de Sovjetperiode onder strikte controle werd gehouden.

Bont van deze honden werd gebruikt om petten te maken en veel zwerfdieren werden onderworpen aan wetenschappelijke experimenten. Belka en Strelka zijn de twee beroemde Russische zwerfhonden die in de buurt van het Space Medicine Institute in Moskou woonden voordat ze in een baan om de ruimte werden gelanceerd. In de jaren negentig, toen de Russische economie verbeterde met inkomende olie-inkomsten, nam de rijkdom en, op zijn beurt, voedselverspilling in de straten van Rusland toe, wat de vermenigvuldiging van een grote verdwaalde bevolking ondersteunde. De bekendste zwerfhonden van Rusland zijn de 'metrohonden' van Moskou.

Deze honden beheersen de kunst van het rijden op roltrappen en metrotreinen en worden vaak samen met de menselijke pendelaars in de metro aangetroffen, waarbij goedhartige passagiers en metropersoneel soms hun gedrag aanmoedigen. Tegenwoordig zijn er in Nederland nauwelijks zwerfhonden, dus het land wordt geprezen omdat het het probleem heeft uitgeroeid. De World Animal Protection Agency is van mening dat dit de meest effectieve manier is om een zwerfhondenpopulatie te bestrijden. De World Animal Protection Agency is van mening dat dit de meest effectieve manier is om een zwerfhondenpopulatie te bestrijden.

Er zijn andere landen die geen zwerfhondenpopulaties hebben, om te beginnen hebben de meeste, zo niet alle Scandinavische landen al lang geen zwerfhondenpopulaties gehad. Natuurlijk is dit allemaal moeilijker te doen in ontwikkelingslanden waar veel armoede heerst, dus de rijke landen moeten helpen en niet in de laatste plaats proberen de mentaliteit te veranderen en te informeren. Naast huisdieren wordt de zwerfhondenpopulatie ook vaak aangemoedigd door de liefdadigheidsactiviteiten van die goedhartige Samaritanen die voor deze dieren zorgen en ervoor zorgen dat ze goed gevoed worden. Zou het leuk vinden om in heel Brazilië gratis een aantal sterilisaties en castratie te beginnen en alle dierenartsen uit verschillende landen mee te nemen om mensen op te leiden tot sterilisatie en castratie.

Gedurende deze periode heeft de Nederlandse overheid ook een hondenbelasting (hondenbelasting) ingevoerd in een poging het aantal zwerfhonden in Nederland te reguleren. Hoewel zwerfgevallen van wreedheid tegen deze honden op landelijk niveau voorkomen, heeft de bevolking van het land over het algemeen geleerd om met deze honden te leven, en velen voeren en verzorgen deze honden zelfs op straat. Momenteel telt de Filippijnen ongeveer 11,6 miljoen honden en in het hele land worden inspanningen geleverd om de situatie van zwerfhonden op een menselijkere manier op te lossen dan door massaal te doden. Ook de bewering dat Nederland het „eerste of „enige land is waar geen zwerfhonden zijn, is gewoon niet waar.

Er zijn bijna geen zwerfhonden in Nederland en daarom wordt gezegd dat ze het probleem hebben uitgeroeid.

Leave a Comment

All fileds with * are required