Zijn zwerfhonden blij?

Zien ze er blij uit? Bieden ze je een liefdevolle blik, of is het een uiting van existentiële angst die, omdat honden een beperkt aantal gelaatstrekken hebben, er schattig uitziet? Totdat we de nodige technologie hebben ontwikkeld om met onze huisdieren te communiceren, zullen we het nooit weten, maar nieuw onderzoek suggereert dat, ondanks hoeveel je van je hond houdt, je hem misschien tegenhoudt. De Amerikaanse komiek Josh Billings zei: „Een hond is het enige op aarde dat meer van je houdt dan van zichzelf. De loyaliteit van zwerfhonden is meer dan genoeg. Soms voel ik me zelfs beledigd door hun loyaliteit.

Omdat ze altijd geliefd willen zijn en jou hun liefde willen geven. Het maakt ze niet uit wat ik ze geef of hoeveel ik ze aai. Zodra ze me tot hun vriend hebben gemaakt, worden ze voor altijd loyaal. Elke keer als ze me zien, komen ze om mijn liefde en zorg te krijgen.

Er zijn naar schatting 750 miljoen straathonden, dorpshonden en vrijbroedende honden in de wereld. En hoewel ze misschien geen eigenaren hebben, betekent dat niet dat ze afstand houden van mensen. Sinds we hem hebben ontmoet, is hij bevriend geraakt met onze Dalmatiër, Blondie, en elke keer als we zijn huis bereiken - een stuk land aan zee dat hij deelt met een toldero genaamd Gabriel, en zijn kippen - rent hij naar ons toe en kust ons. In tegenstelling tot andere solitaire en zwerfhonden ziet Guasa of Lobito er gezond en gelukkig uit.

We dachten er ooit over om hem mee te nemen naar de stad, maar de zee uit hem halen is misschien wel alsof je de lucht uit hem haalt. Een hond die vrij rondloopt is een hond die niet beperkt is tot een tuin of huis. Honden die vrij rondlopen zijn onder meer straathonden, dorpshonden, zwerfhonden, wilde honden, enz. De wereldwijde hondenpopulatie wordt geschat op 900 miljoen, waarvan ongeveer 20% als gezelschapsdieren wordt beschouwd en daarom beperkt is.

Honden die vrij rondlopen, worden verzorgd door één eigenaar of een gemeenschap van eigenaren en kunnen vrij rondlopen. Dit omvat dorpshonden, die op het platteland en in menselijke bewoning leven. Ze verlaten echter zelden de omgeving van het dorp. Hieronder vallen ook scharrelende honden op het platteland, die ook op het platteland en in menselijke bewoning leven.

Deze zijn eigendom van of zijn geassocieerd met woningen, en ze zijn niet beperkt. Dit zijn onder meer boerderij- en weidehonden die over bepaalde gebieden verspreid zijn. Het onderscheid tussen wilde, zwerfhonden en vrij rondlopende honden is soms een kwestie van mate, en een hond kan zijn status gedurende zijn hele leven veranderen. Jaren later, toen ik in Jaipur woonde, ontmoette ik een andere lieve hond die opsprong als ik naar huis liep en me de rest van de weg vergezelde.

Als u overweegt een hond te adopteren, denk dan aan de honden in uw omgeving die niet geadopteerd zijn voordat u een dure hond koopt. Eind november is een hond uit de buurt bevallen van een nestje van zeven puppy's onder de boom in mijn voortuin. Vanwege zijn toestand als zwerfhond was het moeilijk om hem in de auto te lokken om hem mee naar huis te nemen en hem te trainen om niet weg te rennen zodra ik een poort opende. Alleen omdat een hond niet het huisdier van jou of iemand anders is, en het een zwerfhond is, wil nog niet zeggen dat hij niet geliefd zou moeten worden.

Een hond kan een verdwaalde hond worden als hij aan de menselijke controle ontsnapt, door verlatenheid of door geboren te worden bij een verdwaalde moeder. Wilde honden zijn niet zelfvoorzienend voor de voortplanting, lijden aan hoge jeugdsterfte en zijn indirect afhankelijk van mensen voor hun voedsel, hun ruimte en het aanbod van coöperatieve individuen. Gemeenten vaccineren, repareren en taggen ze regelmatig en plaatsen recyclingstands in de stad waar hondenvoer wordt verstrekt in ruil voor lege flessen. Sommigen vragen zich misschien af of dit ertoe kan leiden dat honden ook agressief worden, maar Pangal zegt dat ze in feite in een omhulsel terechtkomen en angstig worden en zich depressief voelen.

Wilde honden verschillen van andere honden omdat ze niet vroeg in hun leven nauw contact met mensen hebben gehad (socialisatie).

Leave a Comment

All fileds with * are required