Waar wonen de meeste zwerfhonden?

Ze leven vrijwel overal waar steden bestaan en de lokale bevolking dit toelaat, vooral in de ontwikkelingslanden en de voormalige USSR. straathonden kunnen zwerfhonden zijn, huisdieren die zijn afgedwaald of door hun eigenaar in de steek zijn gelaten, of wilde dieren zijn die nooit in het bezit zijn geweest. Nu, meer dan 200 jaar later in de 21e eeuw, besloten Nederlandse ambtenaren eindelijk serieuze actie te ondernemen. Veel mensen kwamen bijeen uit alle lagen van de bevolking, waaronder wetgevers, volksgezondheidsfunctionarissen en dierenvoorstanders.

Samen begonnen ze te brainstormen over de beste en meest effectieve manier om hun zwerfhondenpopulatie terug te brengen naar nul. Helaas is de meest voorkomende oorzaak het opzettelijk in de steek laten van een hond door de eigenaar. De typische situatie is dat gezinnen die zich haasten om een puppy te krijgen, zich niet volledig bewust zijn van de verantwoordelijkheden om hondenbezitter te worden. Een onvolwassen (en illegale) reactie op een gezin dat beseft dat ze hun hond niet langer willen houden, is om hem in de steek te laten.

De gebruikelijke oplossing is om het huisdier naar een afgelegen locatie te brengen en het af te zetten zodat het de weg naar huis niet kan vinden. Dat betekent dat als u gedwongen wordt te verhuizen van een huis waar uw huisdieren zijn toegestaan naar een huis waar ze dat niet zijn, tenzij u een nieuw huis voor uw kat of hond kunt vinden, de enige mogelijke bestemming het dierenasiel of de straat is. Zozeer zelfs dat de Wereldgezondheidsorganisatie wereldwijd naar schatting 200 miljoen zwerfhonden rapporteerde. Toen in de jaren 1900 hondsdolheid in het land uitbrak, lieten duizenden mensen hun honden in de steek, waardoor ze uit angst voor hondsdolheid voor zichzelf konden zorgen als zwerfdieren.

Interessant genoeg werd het hebben van een hond in Peking in de jaren tachtig beschouwd als een imitatie van de westerse levensstijl en daarom als illegaal werd beschouwd. Leer hoe u een zwerfhond kunt vangen, of u een zwerfhond moet voeren of niet, en hoe u een zwerfhond kunt adopteren. Huisdieren in dit land (ongeveer 12,0 miljoen honden en een grote populatie katten) worden dus behandeld als onderdeel van het gezin en worden vaak zwaar in de watten gelegd door hun liefhebbende menselijke ouders. De meeste internationale autoriteiten zijn het erover eens dat de juiste behandeling, sterilisatie, castratie en vaccinatie van honden de beste manieren zijn om hondengerelateerde problemen onder controle te houden.

Nederland heeft een dierenwelzijnsprogramma geïmplementeerd waardoor het het eerste land is geworden met een nulpopulatie zwerfhonden. Het land werkte snel en steriliseerde in een paar maanden tijd meer dan 75% van de zwerfhondenpopulatie. In de jaren negentig, toen de Russische economie verbeterde met inkomende olie-inkomsten, nam de rijkdom en, op zijn beurt, voedselverspilling in de straten van Rusland toe, wat de vermenigvuldiging van een grote verdwaalde bevolking ondersteunde. Een verdwaald dier zal waarschijnlijk uitgemergeld zijn met een zichtbare botstructuur of een grotesk opgeblazen buik, hoewel buikbuiken wijzen op een overbelasting van parasieten en geen teken zijn van een goed dieet.

Momenteel telt de Filippijnen ongeveer 11,6 miljoen honden en in het hele land worden inspanningen geleverd om de situatie van zwerfhonden op een menselijkere manier op te lossen dan door massaal te doden. Honden moesten in dergelijke gevallen op straat worden achtergelaten en ze vermenigvuldigden zich snel en in korte tijd, waardoor de straten van Roemenië vol zaten met dakloze honden. Tegenwoordig zijn er in Nederland nauwelijks zwerfhonden, dus het land wordt geprezen omdat het het probleem heeft uitgeroeid. Dit maakte het kopen van honden bij puppymolens en fokkers meteen het minst coole wat iemand in Nederland zou kunnen doen, waardoor de populariteit van aankopen in dierenwinkels werd verminderd.

Leave a Comment

All fileds with * are required