Hoe eindigen honden als zwerfdieren?

ZWERFGEBOREN HONDEN In de meeste gevallen zijn ze verdwaald van de eerste of tweede generatie nadat hun ouders of grootouders eerder in de steek waren gelaten. Niet-gecastreerde teefjes zijn twee keer per jaar 'warm' en zullen, indien geïmpregneerd, om de zes maanden gemiddeld zeven puppy's baren, afhankelijk van hun grootte en ras. Badass Animal Rescue maakt reclame voor hetzelfde model. De in Brooklyn gevestigde reddingsactie biedt „lieve, liefdevolle, adopteerbare honden uit kilo's met veel doden in het landelijke zuiden.

De redding heeft ook geen e-mails teruggestuurd. Honden die niet gechipt zijn, krijgen dan 7 dagen de tijd waarin de eigenaar naar voren kan komen om hun hond op te eisen met een bewijs van eigendom. Vorig jaar werden 3.274 asielhonden overgebracht naar New York City, volgens Shelter Animals Count, een non-profitorganisatie die een nationale database bijhoudt. Als een hond niet kan worden geïdentificeerd, wordt hij of zij een bepaalde tijd vastgehouden voordat hij het „eigendom” van het asiel wordt.

Veel opvangcentra proberen de mentale toestand en gedragsproblemen van een hond te beoordelen om deze te corrigeren voordat ze ze ter adoptie aanbieden. Op een zaterdagochtend eind augustus zag The Post tientallen honden uitladen in de South Street Seaport. De meeste opvangcentra nemen echter bepaalde stappen nadat ze een hond hebben geaccepteerd en deze stappen zijn overal vergelijkbaar. Als er een hond is die je leuk vindt en die nog niet klaar is, kun je je naam opgeven als geïnteresseerde partij en als de datum aanbreekt, krijg je een telefoontje.

Raadswachters worden opgeroepen om zwerfhonden op te halen van verschillende locaties, zoals lokale huizen, dierenartsklinieken, of moeten proberen een rondzwervende hond met de hand te vangen. Identificatie is de eerste stap en daarna bieden opvangcentra veterinaire onderzoeken, gedragsbeoordelingen en algemene zorg voor honden totdat ze geadopteerd worden. Deze honden zijn vaak bang, de meeste zijn niet zindelijk en sommige honden hebben ernstige temperamentproblemen. Een vertegenwoordiger van de Animal Care Centers of NYC, een door de belastingbetaler gefinancierde non-profitorganisatie die de openbare opvangcentra van de stad beheert, zei dat de honden van Dixie strijden om adoptie met hun Yankee-tegenhangers.

Gelukkig groeit het aantal geadopteerde honden elk jaar en neemt het aantal geëuthanaseerde honden af als direct gevolg.

Leave a Comment

All fileds with * are required