Hoe overleven zwerfhonden?

Omdat deze dakloze honden vaak overleven door afval op te ruimen, betekent blootgelegd afval gezondere honden — en meer puppy's. Ironisch genoeg maakt dit de honden zelfs tot een zegen voor openbare sanitaire voorzieningen. Door afval op te ruimen, verminderen ze bederfelijk afval dat anders een bron van besmetting zou kunnen zijn voor mensen. Huisdieren leveren de grootste bijdrage aan de zwerfpopulatie.

Honden in bezit kunnen wel 15 jaar oud worden, gemeentelijke hondenbusjes vangen ze niet, ze kunnen elke 6 maanden een nestje produceren en het hele nest zal waarschijnlijk overleven. Zwerfdieren voorzien van vers, schoon voedsel en water kan hen helpen de kou te overleven, omdat ze minder energie nodig hebben om hun eten klaar te maken. Een goed gevoederd dier is ook beter voorbereid om ziekten en infecties te bestrijden. Blijf uit de buurt van ingeblikt voedsel, want de kans is groter dat het bevriest als de temperatuur daalt.

En controleer om dezelfde reden regelmatig de waterbronnen. Het belangrijkste kenmerk dat wilde honden onderscheidt van gedomesticeerde honden is de mate van afhankelijkheid of afhankelijkheid van mensen, en in zekere zin hun gedrag ten opzichte van mensen. Wilde honden overleven en planten zich voort onafhankelijk van menselijke tussenkomst of hulp. Hoewel het waar is dat sommige wilde honden menselijk afval als voedsel gebruiken, verwerven anderen hun primaire levensonderhoud door te jagen en op te ruimen, net als andere wilde honden.

Deze site biedt veel artikelen en strategieën voor het bestrijden van zwerfhonden, als u het probleem zelf wilt proberen op te lossen. Honden zonder eigenaar op straat hebben een gemiddelde levensduur van drie jaar, hebben moeite om te overleven en hebben een zeer lage vruchtbaarheid en overlevingskansen voor zwerfvuil. Dit zelfde land is het leefgebied van gezond ogende, meestal witte honden met prikoren en een gewicht van ongeveer 40-50 pond. Ik woon in het metrogebied van Atlanta en met uitzondering van een paar omheinde hondenparken, weet ik nergens waar mijn honden (legaal) onaangelijnd zouden kunnen zijn.

De vrouwelijke honden hebben meestal één nestje per jaar, in de lente of herfst, maar minder dan de helft van de pups overleeft tot de volwassenheid. Er zijn heel veel honden die in hun bezit zijn, lijden onder de hulpeloosheid dat ze worden opgesloten in een kleine kooi of krat, afhankelijk van het schema van een mens om ze te elimineren wanneer dat nodig is, of om in andere basisbehoeften te voorzien. Maar ik moet zeggen, toen een zwerfhond in een indianenreservaat me onlangs benaderde, ging al het bovenstaande door mijn hoofd. Scott en Causey (197) baseerden hun classificatie van deze twee typen op het gedrag van honden terwijl ze vastzaten in kooivallen.

Ze ontwikkelen meestal relaties met andere honden en verblijven in een losse „familiegroep” met andere honden die ze vertrouwen. Een groep zwerfhonden zal een hiërarchie hebben die vergelijkbaar is met die van wolven, waarbij de alfahond de bewegingen van het peloton door de buurt leidt. In nog eens zestien procent van de waarnemingen liepen de honden gewoon, in een groep of individueel. De meeste „straathonden” uit de inheemse gebieden hebben geweldige huisdieren gemaakt, maar er zijn anderen die een heel gelukkig leven leiden en op basis van hun verstand leven in groepen met vrienden die de mogelijkheid hebben om op zoek te gaan naar voedsel.

Het beheersen van onverantwoordelijk hondenbezit en de opvoeding van hondenbezitters is daarom een essentiële eerste stap in de controle van de voortplanting van honden. Aan de andere kant ben ik soms van mening dat sommige van deze vrij rondlopende honden misschien gelukkiger zijn dan honden van sommige eigenaren die regelmatig gezondheidszorg, voedsel en warmte krijgen.

Leave a Comment

All fileds with * are required