Waar kun je zwerfhonden meenemen?

Dierenverzorgingscentra in Manhattan, Brooklyn en Staten Island zijn geopend. Diensten worden uitsluitend op afspraak verleend. Als je het dier kunt vervoeren, breng het dan naar het dichtstbijzijnde dierenasiel. Als u van plan bent het dier te houden in het geval er geen eigenaar wordt gevonden, moet u de dierenbescherming laten weten dat u het dier heeft of dat u het voor behandeling naar een dierenziekenhuis hebt gebracht.

U kunt meestal een gratis gevonden advertentie plaatsen in uw plaatselijke krant of op sites zoals Craigslist. Bewaar eventuele identificatiegegevens, zoals halsband of labels. Als het dier geïdentificeerd is, kunt u ook rechtstreeks contact opnemen met de eigenaar. Identificatie is er in vele vormen, dus controleer het dier grondig op een label of tatoeage.

U kunt een dier naar de meeste dierenklinieken brengen om het dier te scannen op een microchip. Er is geen officiële telling van hoeveel zwerfhonden uit het zuiden naar New York City worden geïmporteerd. Iedereen die zich inzet om gewonde zwerfdieren te redden, dient deze zaken vooraf met de dierenarts te bespreken. Vanwege bezuinigingen door het ministerie van Volksgezondheid kunnen Animal Care Centers (ACC) van New York City niet langer zwerfkatten en -honden ophalen.

Wees voorzichtig wanneer u met een onbekend dier omgaat en benader geen verdwaald dier dat vreemd gedrag of tekenen van agressie vertoont. U kunt bijvoorbeeld een zwaargewonde zwerfhond meenemen naar de dierenbescherming en erachter komen dat het agentschap geen dure operaties kan uitvoeren om de verwondingen van de hond te behandelen.

Leave a Comment

All fileds with * are required