Waarom vallen zwerfhonden mensen aan?

Zwerfhonden kunnen hondsdolle, ziek, gekwetst, hongerig, mishandeld, bang, getraumatiseerd of angstig zijn of puppy's beschermen. Al deze mogelijkheden betekenen dat ze vatbaar kunnen zijn voor aanvallen, zelfs als het geen „slechte” honden zijn. Animal Control officers zijn speciaal opgeleid en beschikken over speciaal gereedschap om deze dieren te helpen. Zwerfhonden die in de steek worden gelaten en meestal in groepen reizen, hebben de laatste tijd meer aandacht gekregen in de media na een recente golf van aanvallen op mensen.

De aanslagen vormen een groot risico, zeker gezien de dood van een 10-jarig meisje in de zuidelijke provincie Antalya. Het meisje werd verpletterd door een rijdende vrachtwagen toen ze een drukke straat op sprong terwijl ze wegrende van de honden die haar achtervolgden eerder deze week. Ze is door het ongeluk aan haar verwondingen bezweken. Op dezelfde manier werden vorige maand 13 mensen, waaronder acht kinderen onder de 10 jaar, aangevallen door een zwerfhond in Surat.

Maar omdat mensen de taal van de hond niet begrijpen, kan de beet plotseling lijken, zei ze. KaradaÄ constateerde ook een stijging van het aantal honden dat door hun baasjes in de steek werd gelaten, van rottweilers tot labradors. In wees er echter op dat de meest voorkomende reden waarom een hond aanvalt, is omdat hij zich „bedreigd” voelt. Uit een onderzoek naar gevallen van hondenbeten dat vorig jaar in een ziekenhuis in Kerala werd uitgevoerd, bleek dat 75% van de patiënten was gebeten door honden als huisdier en slechts een kwart was veroorzaakt door zwerfhonden.

Maar het is bijna 20 jaar geleden dat het ABC-programma in steden in het hele land zou zijn uitgerold en toch is de situatie op straat nauwelijks veranderd met betrekking tot honden. Dadandı zei dat de universiteitsstudenten clubs hebben die voor de zwerfdieren zorgen en ze regelmatig voeren, maar dat was niet genoeg. De dokter zei ook dat rassen die bekend staan als 'jachthonden' agressief kunnen zijn, omdat het „werkhonden zijn die „energie moeten verbruiken, en als ze geen boeiende activiteiten, speeltijd, fysieke en mentale stimulatie krijgen, kunnen ze „destructief” worden en meubels en andere dingen vernietigen. Er kan dan ook krachtig worden aangevoerd dat de aanwezigheid van deze honden een inbreuk vormt op een grondwettelijk gegarandeerd recht op vrij verkeer en dat niemand in het kader van zijn dagelijkse bezigheden met gevaren van dieren op straat te maken zou moeten krijgen.

Dodelijke wilde honden zijn daarentegen zeldzaam in het land, behalve de gevaarlijke pitbulls die door hun baasjes in de steek zijn gelaten nadat het land een verbod op hun eigendom had aangenomen. Alle bijtwonden van honden, zelfs kleine, moeten worden gecontroleerd op tekenen van infectie totdat ze volledig genezen zijn. Zwerfdieren worden meestal verzorgd in opvangcentra die door gemeenten worden beheerd en worden soms weer op straat vrijgelaten nadat ze zijn gesteriliseerd. Woensdag ontsnapte een 15-jarig meisje ternauwernood aan een aanval van dezelfde honden in het complex door van een hoge muur te springen.

De overledene, Sushila Tripathi, was een gepensioneerde onderwijzeres, die op het dak van haar huis stond toen de hond haar aanviel, meldde PTI. India heeft te lang geprobeerd zijn rondzwervende honden te beheren door ze op brute wijze neer te zetten, met behulp van slecht opgeleide werknemers.

Leave a Comment

All fileds with * are required